MUTATIO | Audiovisuele Experience @ Filmcafé Utrecht

MUTATIO | Audiovisuele Experience @ Filmcafé Utrecht

MUTATIO | UTRECHT

Date
3 sept 2020
Client
Filmcafe

MUTATIO | Audiovisuele Show in het Filmcafe Utrecht

Op 1 april opent er een nieuwe audiovisuele show in het Filmcafé Utrecht genaamd MUTATIO - Escaping A Distorted RealityDompel jezelf onder in een 25 minuten durende 180 graden visuele wereld. Al je zintuigen worden aan de tand gevoeld door een donderende audio installatie. Beeld, licht en geluid versmelten in deze interdisciplinaire kunstinstallatie in de Achterzaal van het Filmcafé. Daarnaast begeleiden wij de studenten in het bouwen van de audiovisuele installatie en zijn wij aanspreekpunt voor de HKU. 

Mutatio is een cross-media en interdisciplinaire kunst installatie. Dit project is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen het Filmcafé en studenten van het Intermedia Project aan de HKU. Lekkage Events is voor dit project technisch en productioneel partner.

Het veelzijdige programma van het Filmcafé was voor de corona maatregelen voor veel jongeren en studenten van Utrecht een uitlaatklep in de weekend avonden. Momenteel mist deze groep veel contact met vrienden en leeftijdsgenoten. Het Filmcafé wil graag op een verantwoorde manier (binnen de huidige maatregelen) haar bezoekers toch een ervaring aanbieden om even aan de dagelijkse realiteit te ontsnappen.

Studenten van het Intermedia Project aan de HKU zijn met deze opdracht aan de slag gegaan en hebben een concept voor een audiovisuele show bedacht genaamd Mutatio. Het gemis van het gevoel van verbintenis met gelijkgestemden op de dansvloer, even totaal jezelf kunnen zijn en het loslaten van de dagelijkse verplichtingen is voor veel jongeren groot. Vaak wordt naar dit gevoel omschreven als Escapisme. Mutatio biedt de kijker een  blik in het hoofd van een Escapist in een verstoorde wereld. De gedachten van de Escapist worden beeldend gemaakt door een audiovisuele kunstinstallatie die 3d animaties, een lichtshow, audio en fysieke objecten combineert in een flitsende reis van 20 tot 25 minuten.

1, 2 en 3 december gaat de show in première in de Achterzaal van het Filmcafé. Voor meer informatie en tickets klik op de button.